30 Dec

Умеће даривања кроз акцију „Један пакетић пуно љубави“

Један од универзалних начина да се покаже било која врста љубави јесте да особи дамо нешто на поклон, да је дарујемо. Свуда у свету се понуђен поклон препознаје као знак наклоности, неке врсте љубави. Сва деца брзо науче да добијају поклоне зато што су вољена. Када одрастемо и даље волимо поклоне, једино што смо сада и ми ти који често дарујемо друге.

Ову 2020. годину, памтићемо као годину обележену огромним искушењима и невољама. Зато је Црвени крст ове године послао поруку љубави и наде кроз реализацију акције “Један пакетић много љубави”. Црвени крст је имао на залихама 2300 новогодишњих честитки од прошле године тако да традиционалног конкурса и штампања честитики није било у складу са ванредним околностима, али даривање поклона није изостало.

 Ове године смо од продаје честитки и уз подршку донатора („Комтрејд“ и „Трнава“) обрадовали 300 малишана, чији родитељи нису могли да им купе новогодишње пакетиће. Епидемиолошка ситуација је варирала из дана у дан и сусретали су се и запослени и волонтери са бројним изазовима. То је и за угрожене породице представљало додатни проблем, међу осталим егзистенцијалним проблемима са којима су се свакодневно суочавали.Секретар Невенка Богдановић је током гостовања на телевизији Крагујевац, позвала појединце и фирме да се укључе у акцију и подсетила да су Нова година и Божић време радости и поклањања. Да их треба провести у кругу породице или са драгим људима којима могу поклонити честитке Црвеног крста Крагујевац. Посредовали смо да ученици школе Вукашин Марковић добију пакетиће из хуманитарне акције коју су организовали студенти са Правног факултета.

Захвљујући локалном суграђанину, пакетима хране су помогунуте 22 породице из сеоских и приградских средина, а 56 деце из наведених породица са новогодишњим поклонима које су млади волонтери спаковали а донатор заједно са сарадником Црвеног крста одвезао до породица.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *