10 May

40 година бриге о руралном становништву

Округли сто поводом 40 година постојања и континуиране реализације акције „Селу у походе” је јединствени догађај којем су се сви радовали.

Том приликом су сумирани утисци и изложени предлози о унапређењу акције у будућности. Округли сто је окупио   све који учествују у реализацији акције „Селу у походе”, међу којима су били представници здравствених и социјалних установа, Градске управе, Полицијске управе, Института за јавно здравље, Школске управе и Универзитетског клиничког центра.

Међу учесницима има и оних који су присутни од првог организовања ове превентивне акције и који дају свој допринос. „Као лекар немам већу срећу него када одем на село и када ме мештани дочекају раширених руку и кажу: „Докторе, ви сте ме давно оперисали а ја сам здрав, не треба ми ништа, дошао сам само да ти кажем да сам здрав“, истакао је потпредседник Црвеног крста Крагујевац др Љубиша Милојевић, који од прве акције даје свој велики допринос.

Акција „Селу у походе” је јединствена на територији наше државе. Циљ акције смо испунили, приближили смо се мештанима и омогућили да обаве различите врсте превентивних прегледа и посветили велику пажњу руралном становништву.

Свима који су дали допринос за активно учешће у манифестацији „Селу у походе” и другим хуманим активностима, уручене су захвалнице Црвеног крста Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *