01 Apr

32. године у служби хуманости

Скупштина младих волонтера – чланова Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“, одржана је по 32. пут, ове године – у периоду од 30. марта до 1. априла. Волонтери крагујевачког Црвеног крста су угостили 20 гостију из 12 организација Црвеног крста из Србије и  једног госта из Републике Српске  – Требиња.

У суботу, 31. марта, волонтери су са својим гостима посетили музеј „21. октобар“, а потом се придружили акцији Удружења акцијаша, приређеној поводом Дана волонтера.

На седници Скупштине, госте поздравио председник Омладине Богдан Стефановић, а потом и председник Црвеног крста Крагујевац Прим.др Стеван Китанић и председница Већа Кутка за квалитетније старење Милка Игњатовић. Допринос и ангажовање младих волонтера у активностима Црвеног крста у току 2017. године, представио је председник Омладине кроз усмени извештај, а потом је већи број тих активности представљен и кроз краћи филм. Уследили су обраћања волонтера из других организација Црвеног крста и радионица посвећена унапређењу волонтерског рада младих у организацији Црвеног крста.

Млади волонтери су своје госте, пуне лепих успомена на Крагујевац, испратили у недељу – 1. априла.


 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *