01 Oct

32. акција „За срећније детињство“

Црвени крст Крагујевца је у недељу – 1. октобра, реализовао традиционалну хуманитарно-рекреативну акцију “За срећније детињство” која траје пуне 32 године (од 1985.године) са истим циљем – да се прикупљањем средстава од донатора и продајом учесничких бројева, чије је цена и ове године симболична – 50,00 динара, прикупе средства за помоћ деци из угрожених категотрија становништва. Манифестација је ове године почела симболичном „Шетњом за старије суграђане“, уприличеном по први пут, поводом 1. октобра – Међународног дана старијих. Старији суграђани и други грађани који су желели да их подрже, прошетали су у сусрет деци и младима, у складу са мотом Међународног дана старијих „Корацима у будућност“ и тиме показали да су веома активни, да имају изузетне капацитете и знања и да су за друштво веома значајни.

Потом су уследиле традицоналне трке предшколаца, основаца и средњошколаца, као и низ забавних и рекреативних садржаја који за циљ имају промоцију здравих столова живота (прегледи зубића и саветовања родитеља, такмичење у вожњи бицикала, осликавање лица, бојење бојанки, гађање пикада, трке у џаковима, набацивање на чуњеве и др.). Најбољи пласман у трка,а освојили су следећи ученици:

 

Трка за ученике од 1. до 4. разреда:

1.место: Тодор Миленковић, ОШ „Достеј Обрадовић“, 4/2

2.место: Маша Маринковић, ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“, 3/4

3.место: Мијат Авдичевић, ОШ „Вук Караџић“, 3/3

 

Трка за ученике од 5. до 8. разреда и средњошколце:

 1.место: Душан Крстић, ТУШ „Тоза Драговић“

 2.место: Давид Миленковић, Политехничка школа

 3.место: Урош Адамовић, ОШ „Мирко Јовановић“

 

На лицу места је, за све учеснике акције који су имали учеснички број, организована и наградна игра, и у 12 сати уприличено излачење срећног добитника награде – летовање у Охриду наредне године, коју је освојио малишан Вук Левајац.

Реализацију акције финансијски је подржао Град Крагујевац, бројни су донатори и сарадници коју су такође подржали ову акцију, а највећи пријатељи акције и Крагујевчана је организација „Глазгов – брижни град“, која је обезбедила поклоне за све посетиоце и учеснике акције.

Био је ово леп „дан спорта и хуманости“ у Крагујевцу и надамо се да ће, у складу са називом акције, допринети да деца Крагујевца имају срећније детињство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *