03 Apr

30 година младости у служби хуманости

Омладинска теренска јединица “Др Елизабет Рос” је реализацијом тродневног сурета младих волонтера у периоду од 1. до 3. априла, обележила 30 година постојања и рада у оквиру Црвеног крста Крагујевац.

Током тог викенда, млади волонтери Црвеног крста Крагујевца угостили су своје вршњаке из 19 градова из земље и земаља из окружења (Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине и Репубике Српске).

Централни догађај у оквиру ове манифестације била је свечана академија, одржана у сали Прве крагујевачке гимназије 1. априла 2016. године са почетком у 19 сати.

Mladi-u-sluzbi-humanosti-2Гости младих на академији били су: помоћник градо-начелника господин Обрад Турковић и начелних Градске управе за здравствену и социјалну заштиту господин Никола Рибарић, предста-вници градских институција и организација, некадашњи волонтери Омладинске терен-ске јединице, старији волонтери Црвеног крста. Овом приликом је приказан филм у коме своје утиске и сећања на волонтирање у Омладини Црвеног крста изнели представници разних генерација волонтера, током ових 30 година. Део програма било је уручивање високих признања сада заслужним волонтерима, па су Сребрним знаком Црвеног крста Србије, одликовани: Татјана Ђаковић, Лазар Јовичић, Милош Живановић, Светлaна Милосављевић и Бранислав Петровић.

Mladi-u-sluzbi-humanosti-6Млади волонтери су покретачка снага Црвеног крста, носиоци и учесници готови свих активности. Обележавање овог јубилеја била је још једна прилика да млади међусобно размене искуства и да гости из других градова, упознају град, стекну нова пријатељства, успоставе нове контакте и прошире границе сарадње.

Чланове Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“ одликују вредан рад и ентузијазам, воља и резултати, спремни су да несебично учине све за добробит грађана Крагујевца: да дају крв, да врше истовар и дистрибуцију хуманитарне помоћи, показују и пружају прву помоћ, едукују децу и младе о хуманим вредностима, а старијим суграђанима – ублажавају самоћу, сиромаштво и немоћ.

Mladi-u-sluzbi-humanosti-3

Mladi-u-sluzbi-humanosti-4

Mladi-u-sluzbi-humanosti-5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *