19 May

Пријем за најмађе подмлаткаре

Традиционална активност крагујевачког Црвеног крста “Пријем првака у подмладак Црвеног крста“, одржана је 19. маја 2016. године  за око 800 малишана у спортској хали „Парк“.

Ова активност је намењена свим ученицима првог разреда основних школа, а захваљујући подршци донатора и из сопствених средстава, Црвени крст Крагујевца је за сваког „првака“ обезбедио  скроман поклон.

Првачиће је поздравила члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић, а програм су извели:

·        мађионичар Раде Рмуш,

·        чланови плесне групе „Диманик“,

·        солиста Милица Ђорђевић

·        маскоте из радње „Фото-Сони“.

PPuP-2Овом активношћу, окупљајући већи део генерације првог разреда основних школа, Црвени крст Крагујевца је симболично прославио њихово учлањење у нашу организацију и најавио континуирани рад и активности са децом и за децу током њиховог одрастања. Кроз своје програме, Црвени крст Крагујевца учи децу и младе хуманим вредностима, здравим стиловима живота и животним вештинама, стварајући на тај предуслове за хуманије друштво.

Првачиће који због удаљености нису могли да дођу, Црвени крст Крагујевца ће обићи до краја школске године и уручити им поклоне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *