10 Feb

Једна завичајна прича

У Народној библиотеци „Вук Караџић“, у оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге, Татјана Јанковић је, 10. фебруара 2017. године, приредила програм под називом „Једна завичајна прича: Мејбел Дирмер“.

У једночасовном програму, Татјана Јанковић је велики број посетилаца провела кроз живот, заслуге и дела уметнице и хуманисткиње Мејбел Дирмер, приказујући њене илустрације, писана дела, као и фотографије из периода волонтерског рада ове уметнице у Крагујевцу. Вече је посебно употпунило драмско читање писама Мејбел Дирмер, које је из Крагујевца слала свом пријатељу Стивену Гвину. Те вечери су промовисана издања из које је Татјана Јанковић црпела грађу за своје истраживање и које је публици свесрдно препоручила, а међу њима су била у издања Црвеног крста Крагујевац и издања које је Црвени крст Крагујевца обезбедио.

Ауторка ове вечери је у више наврата истицала рад и напоре Црвеног крста Крагујевца да очува сећање на заслуге британских хуманисткиња у Крагујевцу и чињеницу да ју је то подстакло на истраживање о њима, којим ће се бавити и после ове завичајне приче.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *