15 Dec

Један пакетић – много љубави

Недавно је био Међународни дан волонтера али за хумане људе, сваки дан је дан за волонтере јер су они  назаменљив ресурс сваког друштва и њихов учинак је вишеструк.  Хуманост је све оно што радиш у свом окружењу (и шире) да живот учиниш бољим. Било да је брига о другима, очување заједнице, човекољубље, суштински је реч о једној истој ствари-давање за опште добро и жеља да се ангажујемо, активирамо и допринесемо некој промени на боље. Велике промене на боље у васпитању, образовању, здрављу и хуманости, чинили су годинама у назад, несебични и добри просветни радници који су поред свих обавеза узимали на себе и ово „бреме“ уз несебичну подршку Школске управе-одељење Министарства просвете Републике Србије. Начелник школске управе у Крагујевцу Горан ЈоксимовићСвакодневно сарађујући са Црвеним крстом Крагујевац чинили су много за генерације које су извели на прави пут. Управо у име тог несебичног ангажовања, просветних радника и подршке у реализацији хуманитарних и здравствено-васпитних програма, Црвени крст Србије је наградио Школску управу Крагујевац златним знаком. Горан Јоксимовић  је био учитељ, дугогодишњи волонтер, његов отац је био председник Црвеног крста Крагујевац и он је у име Школске управе примио ово високо признање.

Црвени крст је доступан свим појединцима и компанијама, организацијама и институцијама које желе да помогну. Свако од нас поседује двоструки потенцијал да улаже у опште добро. Потенцијал остаје само то-могућност да се нешто уради уколико га нека искра, варница не подстакне да се оствари. А када једном почне да се остварује, границе више не постоје а за то је пример професор ликовне културе Војислав Илић. Због вишегодишње изузетне сарадње и немерљивог доприноса васпитном и хуманитарном раду, Црвени крст Србије му је доделио сребрни знак.

Професор Војислав ИлићУченици нису радили цртеже за награду, види се да су они сликани из срца и жеље да некога усреће током предстојећих празника. Промовисали смо ликовне радове које су израдили ученици у оквиру конкурса „Један пакетић – пуно љубави“. На наше велико задовољством на адресу Црвеног крста су стигла 903 ликовна рада из 13 основних школа, једне средње школе „Тоза Драговић“ и из Центра за ликовно усавршавање – ЦЕЛУС. Комисија је имала тежак задатак да их разврста и одабере радове чији су аутори похваљени за велики труд. Захвалницу је добило 65 ученика из 7 школа, а најбоље међу најбољима и скромне поколоне по следећим категоријама:

НАГРАЂЕНИ АУТОРИ У КАТЕГОРИЈИ ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА:

1.      Даница Гавриловић,ОШ Станисалв Сремчевић (ЦЕЛУС)

2.      Урошевић Софија,ОШ Радоје Домановић

3.      Михајло Николић, ОШ В.С.Караџић

НАГРАЂЕНИ АУТОРИ У КАТЕГОРИЈИ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА:

1.      Немања Мијаиловић, ОШ Јулијана Ћатић

2.      Лазар Стојковић, ОШ М.Д.Тодоровић

3.      Катарина Гојичић, ОШ Милоје Симовић

НАГРАЂЕНИ АУТОРИ У КАТЕГОРИЈИ СРЕДЊОШКОЛАЦА:

1.      Јелена Марић (Тоза Драговић)

2.      Абдулаховић Анела (Тоза Драговић)

3.      Борислав Падежанин (Тоза Драговић)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *