30 May

„Шта знаш о Црвеном крсту“ ?

У овогодишњем традиционалном квизу „Шта знаш о Црвеном крсту“?, учествовале су 32 одељенске заједнице из 11 основних школа, чији су се ученици припремали и надметали на нивоу школа. Након тога су у просторијама Црвеног крста Крагујевац најпре одржана три полуфинална такмичења – 16. маја, а потом – 30. маја 2019. године, и једно финално такмичење између најбоље пласираних екипа.

Победу на овогодишњем такмичењу однела је екипа ученика ОШ „Мома Станојловић“, који су награђени заједничким одласком у биоскоп, а сви учесници квиза су награђени излетом на планину Жежељ у близини Крагујевца.

Излет је организован уз подршку истоименог планинарског друштва, 17. јуна 2019. године и представљао је изузетну активност у природи, која је у Планинарском дому започета кратком едукацијом учесника, а подом су сви учесници, у пратњи планинара, волонтера Црвеног крста и својих наставника, прешли краћу пешачку стазу дужине око 4 км, обилазећи на том путу знаменитости и едукујући се о окружењу у којем су се нашли. Излет је завршен ручком, играма и уживањем у природи, што је свакако у складу са свиме што су ученици и научили у квизу.

Свеукупни циклус реализације квиза протекао је у сјајној атмосфери и интересовању ученика.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *