14 May

Четвртаци показали високо знање из прве помоћи

Градско такмичење у пружању прве помоћи за ученике 4. разреда реализовано је 13. маја у просторијама Црвеног крста Крагујевац и у њему се такмичиле екипе из 12 основних школа. Треће место је освојила екипа ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“, друго место – екипа ОШ „Мома Станојловић“, а прво место – екипа ОШ „Милоје Симовић“. Првопласирана екипа ће представљати Крагујевац у такозваној категорији „петлића“, на Државном такмичењу у пружању прве помоћи, које ће се у септембру месецу одржати у Београду. Прво место на забавним полигонима освојила је екипа ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“.

Овом такимичењу је претходила реализација петодневних обука из прве помоћи у одељењима 4. разреда 14 основних школа, које су реализовали чланови Омладинске теренске јединице и чланови Подружнице Црвеног крста Медицинске школе, у фебруару и марту месецу. Овим обукама обухваћено је око 1500 ученика.

Током априла месеца су на нивоу ових школа, међу одељењима реализована школска такмичења и најбоље екипе ученика 4. разреда пласирале су се на градско такмичење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *