17 Sep

Црвени крст на фестивалу здравља

 Црвени крст Крагујевца је узео учешће и имао запажену улогу на Фестивалу здравља, одржаном 16. и 17. септембра на Шумадија сајму, покровитељством компаније „Хемофарм“.

Поред комуникације и обезбеђивање едукативног материјала за око 1000 Крагујевчана који су посетили штанд Црвеног крста Крагујевац, посебну пажњу посетилаца привукли су: демонстарација кардио-пулмоналне реанимације од стране волонтера Црвеног крста, изложба 62 рада деце узраста пет и шест година на тему „Здравље значи“ и награђивање 12 аутора најбољих радова.

fz16-6Ипак, током оба дана трајања Фестивала, највеће интересо- вање суграђана било је за обављање бесплатне анализе крвне слике за само неколико минута, које је за штандом Црвеног крста обављало изузетно особље лабора-торије „Кварк“ . Овај несеби- чни пријатељ Црвеног крста – лабораторија „Кварк“ је за осам сати волонтерског рада, за 210 грађана урадила бесплатне анализе крвне слике.

fz16-2Волонтери и запослени у Црвеном крсту након завршетка Фестивала истичу  задовољство због сарадње са компанијом „Хемофарм“, лабораторијом „Кварк“, сарадње са здравственим и образовним установама, установама за децу, али првенствено – задовољство због блиске комуникације и разговора са суграђанима, саветовања, упућивања на одређене активности и прикупљања повратних информација и ставова о раду Организације.

fz16-5fz16-4 fz16-3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *