18 Sep

Црвени крст Крагујевца и Саобраћајна полиција поново на заједничком задатку

Акција ”Заштитимо децу у саобраћају” је традиционална акција коју Црвени крст Крагујевца спроводи у сарадњи са Саобраћајном полицијом Полицијске управе у Крагујевацу, образовним институцијама, подружницама Подмлатка Црвеног крста у основним школама и другим институцијама, ове године – почев од 4. септембра.

Основна програмска оријентација у овој акцији је организовање активности међу децом на усвајању постигнутих и стицању нових знања из области заштите у саобраћају, унапређивњу саобраћајне културе деце и одраслих учесника у саобраћају и откривање последица и узрока страдања деце у саобраћају. У том циљу тежиште jе усмерено на децу предшколског узраста и ученике првог разреда основних школа.

У овогодишњој акцији ”ЗАШТИТИМО ДЕЦУ У САOБРАЋАЈУ” Црвени крст   Крагујевца у сарадњи са осталим институцијама, реализује: предавања из области саобраћајног васпитања уз активно учешће представника  Саобраћајне полиције, за све ученике првог разреда и све предшколце нашег града који су обухваћени кроз објекте предшколских установа ”Нада Наумовић” и „Ђурђевдан“.

У предшколским установама се спроводе и друге активности међу децом  ради стицања основних знања о саобраћају, организује се упознавање са конкретном саобраћајном ситуацијом у близини установе и спроводи се ликовни конкурс на теме из области саобраћаја, у оквиру којег ће Црвени крст Крагујевца наградити ауторе најбољих радова.

Акције ће се завршити у последњој недељи октобра месеца, организовањем пригодних изложби дечјих радова и приредби на тему ”Шта смо научили у саобраћају“, након којих ће Црвени крст имати коплетан увид у резутате постигнуте у овој акцији у 2017. години.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *