22 Dec

Црвени крст Крагујевац даривао новогодишње пакетиће

Донирати своје време и знање је драгоцено јер је добровољност оно што нас чини бољим људима. Без такве подршке волонтера, Црвени крст Крагујевац не би могао да приведе крају акцију „Један пакетић пуно љубави“.

Тако су старији волонтери Кутка, исплели шалове и капе за 200 угрожених малишана и заједно са младим волонтерима Омладинске теренске јединице „др Елизабет Рос“ су спаковали исто толико новогодишњих пакетића за децу чији су родитељи корисници Програма народне кухиње. Захваљујући хуманости суграђана и фирми које су куповале новогодишње честитке, као и донацији Црвеног крста Србије, пакетићи су били испуњени и школским прибором, слаткишима и играчкама. Сарадници са Шумадија сајма, су поред простора за промоцију хуманости, поклонили и представу деци, како би у веселој атмосфери провели празничне дане. Тог 21. децембра су деца и родитељи уживали у богатом забавном програму, а волонтери Црвеног крста су им уручили поклоне. Током три дана сајма, старији и млади волонтери су на делу показали значај међугенерацијске сарадње. Заједно су продавали честитке, играли се и дружили са децом, промовишући хуманост и доброту.

Сарадници из вртића Врабац су традиционално организовали дружење за десеторо деце из Заједничког програма за инклузију и даривали им поклоне у опуштеној атмосфери.

Две крагујевчанке Лоријана и Маријана су желеле да анимирају наше суграђане да помогну деци из угрожених породица. Своју идеју су спровеле у дело. Акцији „Наше мало некоме значи много“, се прикључио велики број деце и родитеља који су доносили поклоне за оне који их немају. Исто тако су научили своју децу, колико је важна култура поклањања и солидарност. Деца су радо доносила део својих играчака и слаткише које су заједно са сарадницима Црвеног крста Крагујевац однели вишечланим породицама у Ждраљици и Теферичу. Уз кутије са одећом, обућом, слаткишима, воћем и млечним производима, даривали су топлу реч и осмех. Након пар дана се јавио још један донатор која ће породици са 5 деце из Ждраљице наредних дана поклонити кревете на спрат.

Овом приликом се Црвени крст Крагујевац захваљује у име деце која су добротом наших суграђана добили поклоне и дочекаће са осмехом Нову годину.


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *