07 Apr

Фестивал ”Промоција хуманих вредности”

У оквиру Програма Промоција хуманих вредности је, у „Театру 78“ у Београду, у периоду од 5. до 7. априла одржан четврти по реду Фестивал позоришних представа које су припремили и извели учесници овог Програма –  ученици нижих разред а основних школа. Своје способности на „даскама које живот значе“, на тему толеранције, недискриминације, родне равноправности, дечијих права и превенције насиља уопште а путем интернета посебно, показала су и одмерила деца из 26 градова и општина.

Црвени крст Крагујевца и град Крагујевац, на овом Фестивалу су представили ученици ОШ „Радоје Домановић“ са представом „Ипак НЕ“, која на један изузетно озбиљан и реалан начин показује опасности од неопрезног коришћења интернета од стране деце. Наши „мали глумци“ су прикупили изузетну пажњу и подршку публике, али и врло позитивне коментаре  професионалаца и партнера Црвеног крста Србије, јер је представа веома едукативна и применљива за даље едукације. Глумачку поставу за представу „Ипак не“, чинили су следећи ученици:

1.     Немања Димовић,

2.     Огњен Дабић,

3.     Алекса Перовић,

4.     Анђела Благојевић,

5.     Ана Радовановић,

6.     Петра Недељковић,

7.     Ива Јанковић.

У припремама и наступу, ови млади људи били су предвођени волонтерима Црвеног крста Крагујевац Татјаном Ђаковић и Лазаром Јовичићем, као и учитељицом Весном Миловановић. За најбољу глумицу Фестивала проглашена је Анђела Благојевић.

Прилика да затворе Фестивал и подсете све учеснике на принципе и мисију Црвеног крста, дата је још једној екипи коју је повео крагујевачки Црвени крст, такође из школе „Радоје Домановић“, која је имала наступ на поменуту тему. Екипу коју је предводио учитељ Зоран Тодоровић, чинили су следећи ученици:

1.     Филип Ђорђевић,

2.     Бата Јововић,

3.     Никола Јовановић,

4.     Алекса Танасијевић,

5.     Емилија Христовски,

6.     Елена Антонијевић,

7.     Миљана Радовановић.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *