23 Apr

Фестивал позоришних представа – МоЗаК

У оквиру пројекта „МоЗаК“ – Можемо заобићи конфликте,  23. априла 2019. године у Позоришту за децује  одржан Фестивал позоришних представа,  као последња активност са учесницима пројекта.

Све четири школе које учествују у пројекту су припремиле представе на теме које су биле у складу са циљевима пројекта, а то су: ОШ „Ђура Јакшић“ – „Свађа“, ОШ „19.октобар“ – „Толеранција“, ОШ „Трећи крагујевачки батаљон“ – „Побуна у библиотеци“ и ОШ „Доситеј Обрадовић“ – „Фејсбук“.

Поред одабраних „глумаца“, Позориште за децу је било испуњено осталом децом која су учествовала у пројекту, али и родитељима, који су дошли да погледају наступ своје деце.

Малишани су на сцени показали да су усвојили вредности којима су их млади гимназијалци учили и да су заиста прави промотери хуманих вредности.

Школе су након ове активности добиле мањи комплет лутака за даље неговање позоришних наступа као добре методе за преношење порука.

Ова активност је била значајна за малишане јер је уочено да позориште као институција није било много познато једном броју ученика, а наступ на самој бини  је посебно био значајан и јединствен за њих.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *