23 Oct

Успешно завршена акција „Заштитимо децу у саобраћају“

Традиционална акција ″Заштитимо децу у саобраћају″, завршена је 23. октобра, извођењем две приредбе на тему безбедности деце у саобраћају, које су припремили малишани у вртићима ″Колибри″ и ″Наша радост″ и награђивањем 15 аутора најбољих радова, од 230 колико је из 13 вртића стигло по конкурсу у Црвени крст.

Црвени крст Крагујевца је, 35. по реду акцију ″Заштитимо децу у саобраћају″, реализовао у сарадњи са Црвеним крстом Србије, Саобраћајнoм полицијом ПУ Крагујевац и образовним институцијама. Акције је трајала је од 10. септембра до 15. октобра, а одржано је укупно 74 предавања за 1713 ученика и 1081 предшколца.

Циљ акције је био да се малишанима помогне да усвоје постигнуто и стекну нова знања из области понашања у саобраћају и да се тако отклони узрок страдања деце.

Деца предшколског и раног основношколског узраста представљају најугроженије учеснике у саобраћају. У том узрасту се деца осамостаљују као пешаци или као возачи бицикла, ролера, скејта, појављују се веома рано на саобраћајницама, без пратње одраслих, и с тога је ова акција изузетно значајна.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *