27 Dec

Успешна „велика зимска“ акција давања крви уочи празника

У оквиру Зимске кампање прикупљања крви 2016. године, а уочи новогодишњих празника, Црвени крст Крагујевац је у сарадњи са Службом за трансфузију крви Клиничког центра Крагујевац, организовао велику акцију добровољног давања крви. Акција је одржана у уторак, 27. децембра 2016. године, у периоду од 9 до 16 сати, у хотелу Крагујевац. И ову, као и друге акције за прикупљање крви, Црвени крст Крагујевца је реализовао захвљајући Градској управи за здравство и социјалну политику Града Крагујевца, која издваја средства за ову област. Циљ организовања ове акције био је да се обезбеде довољне количине крви за болесне и повређене током новоодишњих празника.

Акцији добровољног давања крви у сарадњи са Службом за трансфузију крви, одазвала су се 104 добровољна даваоца крви, 90 особа је дало крв, а  14 је одбијено из медицинских разлога. Међу овим даваоцима је било 12 дама, а њих 4 је први пут дало крв.

Црвени крст Крагујевца  је подржан Градском управом Града Крагујевца, за ову акцију за даваоце обезбедио оброк и поклон у знак захвалности, Спортски центар „ПАРК“, је сваком даваоцу донирао по две карте за затворени базен. Стварајући један пријатан амбијент, волонтери и запослени Црвеног крста су се потрудили да акција буде успешна, а сваки давалац крви уважен. Организација акције подразумевала је низ вишедневних активности, које су спроведене по Протоколу и Националним стандардима. Поред запослених, у реализацији су учествовало и 15 волонтера.

Посебан пријатељ ове акције био је Хотел Крагујевац, који је уступио простор за њену реализацију.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *