27 Apr

Усвојен програм „недеље црвеног крста“ у 2021. години

Поводом „Недеље Црвеног крста“ која је одржана у периоду од 8. до 15. маја 2021. године, а услед  актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом COVID-19, одржана је електронска, 24. седница Управног одбора Црвеног крста Крагујевца у мандатном периоду 2018–2022. година.

Овом приликом чланови Управног одбора су обавештени  да ће Црвени крст Крагујевца у периоду од 8. до 15. маја 2021. године, традиционално обележити Недељу Црвеног крста са темом, коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је

”Unstoppable – Незаустављиви”

Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно.

Циљ је да темом и слоганом овогодишњег обележавања Светског дана Црвеног крста прошири разумевање јавности према Међународном покрету Црвеног крста и Црвеног полумесеца, и нагласи разноликост рада и универзалност нашег приступа.

Слоган ”Незаустављиви” симболише да је рад Црвеног крста вишеструко користан за заједницу и да су посвећени и одани волонтери и запослени спремни да у свакој ситуацији дају свој допринос отпорности заједнице и одговоре на сваку кризу.

Члановима Управног одбора је достављен Програм Недеље Црвеног крста у 2021. години који је једногласно усвојен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *