14 May

Уручени су знаци признања Црвеног крста на свечаној седници Управног одбора, Надзорног одбора и Комисије за организацију и развој

На свечаној седници Управног одбора, Надзорног одбора и Комисије за организацију и развој, која је одржана 14. маја 2021. године у просторијама Црвеног крста Крагујевац, уручена су признања Црвеног крста истакнутим и дугогодишњим волонтерима и сарадницима крагујевачког Црвеног крста, који су на различите начине подржали и допринели реализацији програма Црвеног крста Крагујевац.

Седници је присуствовало 7 чланова Управног одбора, 5 чланова Надзорног одбора и 5 чланова Комисије за организацију и развој, као и 12 добитника признања Црвеног крста.

После уводне речи председника, секретар Невенка Богдановић се захвалила свим добитницима признања, као и члановима Управног, Надзорног одбора и Комисије за организацију и развој, који су  током читаве године и ванредног стања, почев од марта месеца прошле године, били део наше велике породице Црвеног крста, као и на дан одржавања седнице, када смо свечано привели крају овогодишњу Недељу Црвеног крста.

Секретар је овом приликом подсетила присутне да је крагујевачки Црвени крст традиционално обележио Недељу Црвеног крста темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је „Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно“.

Током 2020. године, 1 на сваких 12 људи широм света добио је неки облик помоћи од Црвеног крста или Црвеног полумесеца – од помоћи у набавци хране, лекова, хигијенских средстава, помоћи у имунизацији становништва, личне психосоцијалне подршке до пружања информација становништву путем друштвених мрежа о Corona вирусу.

У Србији је сваки четврти становник добио неки од ових облика помоћи.

Ово  је био изузетан дан и због тога што смо у години јубилеја, када обележавамо 145 година Црвеног крста Крагујевца и рођендан наше британске хероине, Флоренс Најтингејл, у Недељи Црвеног крста, уручили Медаљу Црвеног крста Србије, нашем потпредседнику др Љубиши Милојевићу, за немерљив допринос организацији Црвеног крста, у свим областима деловања.

Златни знак Црвеног крста Србије додељен је Слађани Ђукановић, дугогодишњој волонтерки и сарадници, члану Управног одбора и Комисије за организацију и развој Црвеног крста Крагујевца.

Сребрни знак Црвеног крста Србије добили су:

  1. Весна Димитријевић
  2. Мр. Предраг Илић
  3. Никола Богдановић
  4. Зоран Тодоровић

  Захвалницу Црвеног крста добили су:

  1. Маријана Карајовић
  2. Маријана Стојановић
  3. Радованка Андрић
  4. Милош Ерић
  5. Жика Ракетић и
  6. Јован Пантовић


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *