05 Oct

Трка за срећније детињство

Четвртог дана октобра месеца реализована је још једна, 30. по реду хуманитарно-рекреативна акција “За срећније детињство”. И ове године је акција одржана испред Градске управе Крагујевац, а у оквиру Трећег крагујевачког полумаратона. Генерални покровитељ акције био је Град Крагујевац, а члан Градског већа са здравствену и социјалну политику др Гордана Дамњановић је овогодишња председница Организационог одбора, која је поздравила учеснике акције, свечано прогласила почетак а потом уручила награде најуспешнијима, активно и предано пратила све активности.

TZSD002Продајом учесничких бројева и анимирањем донатора, прикупљају се средства за помоћ болесној и сиромашној деци и младима Крагујевца.

Поред трке, као облика надметања и начина исказивања солидарности, са циљем промоције здравог начина живљења и бављења спортом, деци Крагујевца су били понуђени бројни забавни и корисни садржаји попут:

  • прегледа зубића и саветовања родитеља, које су обаљали Завод за стоматологију и Медицински факултет
  • такмичења предшколаца у трчању и вожњи бицикала,
  • осликавање лица,
  • бојење бојанки,
  • гађање пикада,
  • трке у џаковима,
  • набацивање на чуњеве и сл.

TZSD003Овогодишњој акцији „За срећније детињство“ је присуствовао велики број деце основношколског узра-ста, а посебно предшколаца те су организатори, на своје велико задовољство а ради безбедности деце, трке у којима су се надметали најмађи, организовали  у више наврата.

Средстава прикупљена у овој акцији прошле године уторшена су за: набавку лекова, помагала и пелена, као и за превоз хронично и тешко оболеле деце до здравствених установа, плаћање екскурзија и месечних карата за превоз сиромашној деци, набавку књига, школског прибора, гардеробе и хигијенских средстава за децу и младе из сиромашних породица, слање и опремање деце за боравак на планини и мору,  реализацију здравствено – васпитних програма са децом из маргинализованих група, а на који начин ће се трошити средства из овогодишње акције, одлуку ће донети Организациони одбор на свом скорашњем заседању.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *