18 May

Треће место за нашу „лутку“

На седмом ПХВ фестивалу одржаном у Ковину, у периоду од 18. – 20. маја,  Црвени крст Крагујевца, тачније учесници програма Промоција хуманих вредности из ОШ „Вук Караџић“, учествовали су са представом „Другачија си, лутко“.

То је посебна, истинита прича о девојци која болује од дислексије и која је током одрастања и школовања наилазила на велике тешкоће, неразумевање и исмевања од стране окружења, али је успела да се уз подршку родитеља и пријатеља, избори са тиме и данас постане образована и успешна. Додаћемо и – храбра и хумана, јер је несебично поделила са нама своје детињство, на основу којег је настала наведена представа „Другачија си, лутко“, као опомена свима  нама да не осуђујемо олако и прерано и да разумемо друге.  Представа је освојила треће место на Фестивалу, али и огромне симаптије и подршку волонтера, запослених и свих посетилаца Фестивала.

Представу су млади глумци, подмлаткари Црвеног крста, још два пута после тога извели у својој школи, а  на једном од тих извођења су имали прилику да се друже са правим главним ликом, волонтерком Аном Бракус, која нам је несебично отворила срце. Тај сусрет је био посебно емотиван за све.

После ове активности је остао диван осећај узајамне солидарности, доброте и хуманости, који су дељењем успели да усреће много деце.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *