08 Mar

Традиционална пажња за добровољне даватељке крви

Црвени крст Крагујевца је и ове године, поводом Међународног дана жена а уз подршку Градске управе, реализовао традиционални пријем за жене – добровољне даваоце крви и сараднице у промоцији добровољног давалаштва крви. Пријем за даме – даваоце крви, организован је 7. марта 2024. године у просторијама Црвеног крста.

Гостима је, велику захвалност за дела и подршку које чине у неговању добровољног давалаштва крви исказао председник Црвеног крста Крагујевац прим. Др Стеван Китанић, а волонтер и председник Комисије за добровољно давалаштво крви Црвеног крста Крагујевац, вишеструки добровољни давалац крви – Радослав Матовић је, уз подршку младих волонтера, дамама уручио скроман поклон.

Програм је увеличан и приказом PowerPoint презентације са фотографијама жена и девојака – добровољних давалаца крви, а стручни сарадник Марица Патрногић је истакла значај и заслуге жена у светској и српској прошлости. Ову свечаност за даме вишеструке даваоце крви, својим присуством  и рецитовањем поезије посвећене женама, и ове године је увеличао господин Лабуд Драгашевић, волонтер и члан Кутка за квалитетније старење. Дружење је касније настављено уз прикладно послужење, у пријатној атмосфери, а посебну пажњу је привукао наступ ученика Музичке школе Богдана Сучевића, који је  извео једну композицију на хармоници.

Сви гости на овој свечаности су похвалили овај вид исказивања захвалности и бриге о даваоцима крви.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *