05 Dec

Такмичења у пружању прве помоћи и РППОС

Такмичења екипа прве помоћи на основном и вишем нивоу, као и државно такмичење екипа прве помоћи ове године је, због вируса корона реализовано на другачији начин од уобичајеног.

Уместо уобичајених активности, за такмичарске категорије прве помоћи и реалистичког приказа повреда, стања и обољења, крајем новембра месеца организованe су следеће активности:

  • Фото конкурс за реалистички приказ повреда, стања и обољења,
  • Конкурс за видео приказ вештина из прве помоћи за екипе Омладине,
  • Конкурс за видео приказ вештина из прве помоћи за екипе Подмлатка,
  • Ликовни конкурс на тему прве помоћи за екипе „Петлића“.

Такмичарске екипе прве помоћи Црвеног крста Крагујевац су поштујући све мере безбедности, припремиле видео снимке који приказују поступке прве помоћи који су дефинисани у задацима конкурса.

Поред екипе Омладине, учешће на овом конкурсу су узели и наши  подмлаткари, ученици 4. разреда основних школа, који су на веома креативан начин ликовним радовима показали важност познавања  прве помоћи. Тема ликовног конкурса је била „У игри се некад повредимо ми, шта је прва помоћ сликом прикажи ти“.

Вештине приказа повреда, стања и обољења успешно су приказале наше чланице екипе РППОС, које су имале задатак да нашминкају следеће повреде: ампутација два прста шаке, опекотине и прелом потколенице.


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *