25 Oct

Сунчана јесен живота

Једна од најважнијих ствари за виталност и дуг живот старијих људи јесте комуникација са другима. Дружење повољно утиче на мозак и животни елан, не само са вршњацима већ и са младима и децом. Ураво тако су чланови кутка у оквиру акције „За сунчану јесен живота“ орагнизовали дружење са младима из школе за децу оштећеног слуха. Јединствен пример међугенерацијске сарадње где је свако из свог домена показао вештине и знања.

Након уводног представљања, заједно су радили физичке вежбе а затим је отпочело дружење. Педагог која је пратила децу је знаковним језиком олокшавала комуникацију. Ни једног тренутка није било препрека да се пре свега размене емоције и да се међусобно упознају.  Деца су спонтано прилазила старијима и учила их речи показујући их рукама. Нарочито је био битан смех који је употпунио веселу атмосфер јер су заједничке шале биле кључ виталности.

На крају дружења уз скромно послужење, чланови Кутка су подигнутим рукама уз помоћ прстију обликовали срце и уз по коју сузу ипратили госте.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *