10 Dec

Студенти су у акцијама добровољног давања крви показали своју хуманост

Црвени крст Kрагујевац, и Служба за снабдевање крвљу и крвним продуктима Универзитетског Клиничког Центра Kрагујевац, у сарадњи са крагујевачким универзитетом, а уз подршку Града Kрагујевца, традиционално, је и ове године, током новембра и децембра, организовали акције добровољног давања крви за професоре и студенте крагујевачких факултета.

Кампању акција добровољног давања крви у којој учествује студентска популација, Црвени крст Крагујевац је започео позвавши прво учеснике фокус групе у оквиру пројекта „Искорак у системским решењима за младе”, коју су реализовали партнерски Град Крагујевац и Омладина ЈАЗАС-а и мотивационим предавањем које је реализовано у просторијама Црвеног крста на ком су присуствовали представници крагујевачких факултета.

Због вируса корона, акције су се реализовале у просторијама Службе за снабдевање крвљу и крвним продуктима током новембра и децембра у периоду од 8 до 17 сати.

Иако су били испити у току, а неки факултети су имали онлајн наставу, студенти су се одазивали позиву и дали крв, а најбољи по броју давалаца били су студенти Факултета медицинских наука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *