12 May

Смисао љубави је давање

Помагати људима је посебна, јединствена и изазовна улога како за запослене, тако и за волонтере Црвеног крста. Када се определите да брините за оне који су најрањивији то буде важан задатак. Давање дела себе, другима, чинећи добро за друге, много доброг изграђује и у нама самима.

Да се хуманост негује од малих ногу, показали су малишани из вртића „Цицибан“ који су заједно са својим васпитачима организовали акцију солидарности у прикупљању играчака, одеће и слаткиша за угрожене вршњаке.

Сарадници који знају да на прави начин брину о деци и да разумеју тешкоће њихових породица, који су се истакли у Недељи Црвеног крста, су др Љиљана Делић из „Института за јавно здравље Крагујевац“ и сарадници из Удружења „Пријатељи деце Србије“. Они су донирали храну за децу и одећу којима су запослени у Црвеном крсту, заједно са пакетима хране, обрадовали неколико вишечланих породица са децом.

Савремено доба је створило и савремене приступе у свим сегментима наших живота. Оно што је традиционално у Црвеном крсту, то је хуманост и доброта. И ове године, Милинко Миливојевић и сарадница из фирме „Деа Балканина“ су донацијом јабука и слатких корпица за кориснике Програма „Народне кухиње“ употпунили подршку угроженим породицама.

Осећај задовољства је резултат рада волонтера и запослених који су током викенда посетили старије суграђане код куће и у Геронтолошком центру. Поред артикла хране, даровали су им поверење, спремност да их саслушају и успоставили блискост која је, бар на тренутак, излечила њихову усамљеност.

На сваком пункту где се дели храна, волотери су током читаве Недеље у просторијама месних заједница, мерили крвни притисак и давали превентивне савете корисницима топлог оброка, уз поделу материјала са корисним информацијама о здрављу.

Упркос свакодневним тешкоћама, Црвени крст Крагујевац верује у могућност позитивних промена и побољшања положаја наших суграђана. Значајан ресурс су волонтери који нам омогућавају да из дана у дан напредујемо у улози да олакшамо људску патњу.


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *