05 Jun

Симулација несреће у компанији „MIND PARK“

Волонтери Црвеног крста Крагујевац у сарадњи са Сектором за ванредне ситуације и Ватрогасно спасилачком бригадом, учествовали су  понедељак, 5. 06. 2023. године на показној вежби симулације пожара и спасавања у индустријским објектима комплекса „MIND PARK“. У вежби је учествовало петнаест ватрогасаца – спасиоца Ватрогасно спасилачке бригаде, шест волонтера Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“: Вук Живановић, Јелена Стојановић, Мина Тешић, Јелена Шулеић, Тамара Пауљесковић и Милица Ђурђевић и три припадника Завода за хитну медицинску помоћ.

Сценарио вежбе

Пожар се догодио у левој хали „Алуминијум“ на ЦНЦ машини, док је један део био у обради. Дошло је до оптерећења машине, а самим тим и до оптерећења рада мотора, што је довело до пожара. У том тренутку један радник је радио на машини и услед покушаја да отвори кућиште машине и угаси пожар „С“ апаратом, задобио је опекотине руке. Већина радника је напустила халу, али због велике количине дима, у канцеларији је остао заробљен један радник и на делу где је избио пожар остало је још неколико радника који нису могли да пронађу излаз. На крову хале остао је радник (сервисер) који није могао да сиђе.

У 10.30 часова стигла је пријава Ватрогасно спасилачкој бригади да је избио пожар у хали „Алуминијум“. Ватрогасци се одмах упућују на лице места. Волонтери ОТЈ „Др Елизабет Рос“ добија обавештење  у 10.57 часова да крену ка комплексу „MIND PARK“ и да има повређених лица. Ватрогасци у 11.10 часова изводе повређена лица из пожара, где их преузимају волонтери Црвеног крст и указују им прву помоћ, психосоцијалну подршку, психолошку прву помоћ. Након пружене помоћи, Завод хитне медицинске помоћи је преузела повређене.

Волонтери и запослени Црвеног крста Крагујевац добили су све похвале од сарадника из Ватрогасно спасилачке бригаде, Завода за хитну медицинску помоћ и запослених у „MIND PARK“- у.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *