20 Nov

Симулација акције ДДК

Црвени крст Крагујевца је укључен у реализацију пројекта Црвеног крста Србије „3К живота“. Поред спровођења истраживања међу даваоцима крви и учешћа младих волонтера на едукацијама, Црвени крст Крагујевца је омогућио да едуковани волонтери примене своја знања и у виду извођења симулације акције добровољног давања крви.

Извођењу симулације је претходила обука волонтера за ангажовање у добровољном давалаштву крви, која је одржана уз финансијску подршку Града Крагујевца, а према недавно приређеном Приричнику Црвеног крста Србије за ове потребе.

Семинар и симулација су одржани у понедељак – 20.новембра 2017.године у просторијама Црвеног  крста Крагујевац у периоду од 14.00 до 21.00 сат. Семинар су реализовали су: едуковани волонтери Срђан Обрадовић и Богдан Стефановић, и стручни сарадник за ову област Марица Патрногић, а чланови СИМ тима су били следећи волонтери:

·      Миљана Стошић, оператер

·      Милош Петровић, мед. техничар 1

·      Катарина Радовић, лекар,

·      Алекса Симовић, мед. техничар 2

·      Анђела Милојевић, сервирка.

Симулацију су „прошле“ укупно 32 особе (поред учесника едукације, и остали волонтери Црвеног крста су позвани на симулацију). Заниљиво је било што је интернет најава акције, иако је јасно било назначено да се ради о симулацији, ипак учинила да две студенткиње – колегинице волонтера Црвеног крста, дођу у 20 сати у Црвени крст, да виде о чему је реч. Прошавши кроз симулацију акције, биле су веома заинтересоване да се прикључе активностима Црвеног крста.

Након реализације наведених активности, сви смо дошли до закључка да би овај модел рада – извођење симулације, био добар вид мотивисања средњошколаца за акције добровољног давања крви.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *