17 May

Селу у походе – Цветојевац 2019.

У оквиру акције „Селу у походе“, волонтери и запослени Црвеног крста Крагујевац су заједно са  сарадницима из Дома здравља, Хитне медицинске помоћи, Апотекарске установе, Завода за стоматологију, Центра за социјални рад, Пољопривредне станице, Саобраћајне полиције, Ватрогасне спасилачке јединице, Института за јавно здравље, Патронажне службе и Савета месних заједница посетили житеље Цветојевца.

Занимљив и весео културно-уметнички програм који су припремили ученици ОШ „19. Октобар“  у знак добродошлице учесницима акције био је најлепши начин да започнемо дан.

Мештани Цветојевца су имали прилику да тог дана обаве превентивне прегледе, измере крвни притисак, провере ниво шећера у крви и поразговарају са лекарима различитих специјалности и кроз разговор са њима добију савете везане за здравље. Такође, су могли да преузму лекове на рецепт које је апотекарска установа обезбедила.

Ученици од 1. до 4. разреда су поред прегледа од стране стране стоматолога и оториноларинголога, кроз предавања, упознати са разним темама који су за њих веома корисне, као што су понашање у саобраћају, трговина људима.

Поред новчане социјалне помоћи за угрожене мештане, организовано је и неколико посета породицама којима су однети пакети хране и одећа.

Имајући у виду вишеструки допринос ове акције који је Град препознао, до краја године ће се реализовати још две акције.


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *