12 Oct

Седница Управног одбора

12. октобра одржана је 5. седница Управног одбора Црвеног крста Крагујевца, на којој је донето Мишљење на утврђени предлог Управног одбора Црвеног крста Србије, да се за председника Црвеног крста Србије изабере проф. др Драган Радовановић, досадашњи председник Црвеног крста као и да се за генералног секретара Црвеног крста Србије именује Љубомир Миладиновић, досадашњи руководилац Међународне Службе Црвеног крста Србије.

Ова седница била је и прилика да се дугогогодишњем волонтеру, Слађани Ђукановић, која је више од једне деценије, васпитач деце на опоравку у Летњем кампу Хутиско Соланец у Чешкој, свечано уручи признање за развој чешко-српских односа, које јој је поводом 100 година од настанка Републике Чехословачке, доделио Град Кијов.

Председник прим. др Стеван Китанић се том приликом, захвалио свим донаторима  акције „За срећније детињство“, пријатељима Црвеног крста Крагујевца и обавестио присутне да се акција наставља до краја октобра 2018. године.

Такође, присутни чланови су упознати са активностима организације између две седнице од којих издвајамо да је:
– Захваљујући предходном изузетном излагању у Уједињеним нацијама у Њујорку у оквиру десетог састанка Отворене радне групе за старење, волонтерка Мирјана Матић је и ове године на позив Уједињених нација и НВО Комитета за старење при Уједињеним нацијама у Њујорку  учествовала на 28. обележавању Међународног дана старијих особа, 4. октобра 2018. године, када је говорила о  правима старијих и неопходности усвајања Нове конвенције Уједињених нација о правима старијих.
– Као и да су секретар Црвеног крста Крагујевац и председник Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос, су периоду од 18. до 25. септембра 2018. године, учествовали на семинару „Међународни састанак практичара у 2018. години“ у Хановеру , где су разговарали о начинима на које може да се организује  велики међународни омладински пројекат 2019. године. Овај пут наши представници су искористили да посете Црвени крст Хановера и том приликом разменили искуства са немачким колегама.

Председник Црвеног крста Крагујевца,  искористио је прилику да најавио изложбу која ће бити отворена 6. новембра 2018. године у Народној библиотеци „Вук Караџић“, а која је посвећена стогодишњици од окончања Великог рата. На иницијативу крагујевачког Црвеног крста,  реализацију ове изложбе помоћи ће Црвени крст Србије, који ће библиотеци уступити експонате из Спомен собе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *