08 May

Свуда за свакога

У целом свету се 8. мај обележава као Дан Црвеног крста, а период од 8. до 15. маја – као Недеља Црвеног крста, јер је 8. маја 1828. године, пре 190 година, рођен Анри Динан – творац и оснивач највећег и најстаријег хуманитарног покрета у свету а то је Црвени крст.

Са мисијом да олакшава људску патњу, Црвени крст у свету постоји 155 година, а само 13 година мање – тачније пуне 142 године, Црвени крст постоји и ради у континуитету нашем граду.

Крагујевачки Црвени крст је ове године припремио богат програм обележавања Недеље Црвеног крста, у којој ће бити спроведене бројне активности у складу са мисијом Црвеног крста – активности које се односе на борбу за живот, помоћ и ублажавање сиромаштва, промоцију  здравих стилова живота и хуманих вредности.

Централна активност биће одржана у понедељак 14.маја, када ће своје вештине у пружању прве помоћи и познавању Црвеног крста одмерити најмађи волонтери, такозвани „петлићи“, будући наследници хуманизма.

​​У име свих суграђана који су на било који начин осетили добробити рада Црвеног крста, наша Организација се захваљује бројним члановима, волонтерима, пријатељима и донаторима, на подршци коју пружају, јер Црвени крст је само спона и мост, између оних који имају и могу и оних који су у стању потребе.

Програм можете преузети овде.


 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *