10 Mar

Свечани пријем за жене даваоце крви

На предлог Kомисије за окупљање добровољних давалаца крви, Црвени крст Крагујевца је, поводом 8. марта – Међународног дана жена, организовао свечани пријем за жене вишеструке даваоце крви и сараднице у давалаштву. Градска управа је, на задовољство присутних дама, и ове године финансијски подржала овакав вид захвалности најхуманијим женама Крагујевца.

Пријем је организован 9. марта 2015. године у просторијама Црвеног крста са почетком у 17сати.

Свечани пријем за жене даваоце крви 2Присутним дамама – добровољним даваоцима крви и сарадницама у промоцији давалаштва, као и другим гостима – волонтерима Црвеног крста, празник су честитали и за доприносе се захвалили:
• испред Града Крагујевца – Никола Рибарић, секретар Секретаријата за здравство и социјалну политку.
• испред Црвеног крста Крагујевца – председник прим.др Стеван Китанић,
• испред Службе за трансфузију крви Клиничког центра – Др Златић.

Свечани пријем за жене даваоце крви 3Ову свечаност за даме вишеструке даваоце крви, својим присуством су увеличали и наши сарадници у организацији акција и мотивацији за добровољно давалаштво крви: Проф. др Драган Батавељић са Правног факултета, просветни радници и директорка Агенције за саобраћај.

Уз прикладно послужење и у пријатној атмосфери, чланови Комисије за окупљање добровољних давалаца крви, у знак захвалности за учињена дела и поводом празника, уручили су дамама скромне поклоне.

Свечани пријем за жене даваоце крви 4Стварању пријатног амбијента и угодних услова хуманим дамама, допринело је извођење краћег културно – забавног програма, који је обухватао наступ:
• Марије Ашанин, ученице Музичке школе „Др Милоје Милојевић“, која је отпевала две музичке нумере, чланова музичке и драмске секције ,,Кутка за квалитетније старење“ Црвеног крста Крагујевца
• PowerPoint презентација са фотографијама жена – даваоциа крви и девојака – чланица Клуба 25.

Сви гости на овој свечаности су похвалили овај вид исказивања захвалности и бриге о даваоцима крви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *