08 May

Светски дан Црвеног крста – 2023

Дана 8. маја, на рођендан оснивача Анри Динана, организација Црвеног крста обележава Светски дан Црвеног крста.

Овај дан је прилика да се препознају појединци, који својим хуманим гестовима доприносе и чине разлике у својим заједницама за добробит људи којима је неопходна помоћ.

Овај дан је такође био прилика да се захвалимо волонтерима и колегама, чије активности и предани рад омогућавају ублажавање људске патње. Овогодишњи мото гласио је „Све што чинимо, чинимо од срца“ и имао је  за циљ да повеже људе кроз једноставна дела хуманости и позове и подсети наше суграђане да могу својим гестом, делом и добром вољом учинити свет хуманијим и бољим местом за живот.

Због последица трагичних догађаја који су се одиграли у нашој земљи, дубоко и искрено смо саосећали са породицама погинулих и повређених и нисмо били у стању да ове дане обележимо у пуном светлу, али такође смо  желели да подсетимо да нам је сада, више него икада, потребно да помажемо једни другима, да чинимо добра дела од срца.

Водећи рачуна о потребама других људи око нас, показујемо да сви можемо сами, не чекајући на неког другог, да променимо свет на боље.

Стога, Црвени крст Крагујевац  је још једном упутио велико ХВАЛА, свим волонтерима, донаторима, добровољним даваоцима крви, сарадницима и пријатељима, и позвао да свако од нас покуша да учини свет хуманијим тако што ћемо бити пажљиви, слушати своје саговорнике, тако што ће поклонити своје време некоме или пружити директну помоћ најугроженијима.

Од срца,

Црвени крст Крагујевац


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *