20 Nov

Светски дан детета – међу децом и младима

Светски или Међународни дан детета се  обележава 20. новембра са циљемда промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету, да се скренепажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Поводом овог важног датума, волонтери Црвеног крста: Милица Ђорђевић, Теодора Митковић и Богдан Стефановић су, 20. новембра у ОШ „Светозар Марковић“ реализовали радионице за све ученике осмог разреда.  Кроз интерактиван рад и игролике активности, волонтери су подсетили ученике на толеранцију, недискриминацију и значај решавања сукоба на миран начин. Искуства ученика, наставног особља и волонтера са ових радионица су показала да је овакав начин рада веома користан и пожељан.

А дан раније, о истим темама које су тесно везане и за дечија права, Црвени крст Крагујевца је говорио на конференцији за медије, одржаној у Свечаном салону Градске управе, поводом најаве пројекта „МоЗаК“ – Можемо заобићи конфликте, који се реализује у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који финансира Европска унија(ЕУ), а спроводи прогам Уједињених нација за развој (УНДП).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *