24 Mar

Светски дан борбе против туберкулозе

Црвени крст Крагујевца је, у складу са Календаром јавног здравља, низом активности обележио 24. март  – Светски дан борбе против туберкулозе.

Како ова болест још увек спада међу болести које представљају озбиљан светски изазов и како свaке године од ње, иако је болест излечива, у свету умре око 1,5 милион људи, заједничка је потреба свих нас да радимо на едукацији становништва и позивамо на акцију, како би се туберкулоза на време открила, лечила и излечила.

Трибина под називом “Обрати пажњу на туберкулозу”, одржана је у просторијама Црвеног крста Крагујевац , у петак – 23. марта, којој се, на позив Црвеног крста, одазвало 58 ученика 7. разреда и шест просветних радника. Предавач на трибини је била прим. Др Владана Милошковић, начелник Диспанзера за плућне болести Дома здравља и волонтер Црвеног крста Крагујевац. Трибина је била занимљива учесницима, што се могло закључити и по великом броју  питања упућених др Милошковић.

Поред ове активности, Црвени крст Крагујевца је свим корисницима  Народне кухиње, поделио лифлет о туберкулози, дао кључне мере превенције код обе болести и поклонио по паковање сапуна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *