11 Mar

Састанак о унапређењу знања о трендовима у трговини људима

У циљу унапређења знања о трендовима у трговини људима у Републици Србији и посебној угрожености људи у покрету, у просторијама Црвеног крста Србије, 11. марта 2023.  Одржан је  састанак  тренера Програма борбе против трговине људима студената и будућих професионалаца који у својим областима рада могу утицати на сузбијање овог зла.  Своја искуства са волонтерима Црвеног крста поделили су Проф. др Милан Жарковић и Сања Савић, експерти у области одговора на злочин трговине људима и пружање помоћи потенцијалним и идентификованим жртвама.

Значај и улога ангажовања тренера Програма борбе против трговине људима разматрана је, у поподневним сатима,  интерактивном методом који  је омогућио добијање мишљења свих учесника. Пет група волонтера било је позвано да дискутује о адекватним начинима приступа циљним групама, мотивацији својој  и својих колега, задржавању и унапређењу рада  волонтера и доступности потребног материјала. Анализом поља задовољства и поља незадовољства реализацијом Програма изведени су закључци који ће усмерити наредне активности Програма.

Присуствовало је 49 учесника из општинских организација Црвеног крста, а из Крагујевца су присуствовали тренери Марта Јањић, Милица Ђорђевић и Анастасија Марковић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *