28 Nov

“Сарин и Тесин лутка театар Црвеног крста” извео нову представу “Иза завесе”

Mлади волонтери Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“ су осмислили и извели луткарску представу „Иза завесе“ која спречава искљученост и неједнакост међу децом и младима, као и Програм превенције против трговине људима. Пројекат се реализовао у оквиру акције #Шта нам тешко# у сарадњи са Младим истраживачима Србије, Центром за грађанско деловање, Народним парламентом и Покретом горана Војводине. Ова акција је суфинансирана кроз програм Млади су закон Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Представу која је премијерно изведена у просторијама Црвеног крста Крагујевац 28. новембра, погледало је више од сто малишана из вртића „Лептирић“, Наша радост“ и прваци из ОШ „Радоје Домановић“, који су све време комуницирали са луткама.

У реализацији су учествовали волонтери Црвеног крста Крагујевац, који су у септембру ове године захваљујући сарадњи Црвеног крста Kрагујевац и немачке организације НатурKултур, боравили у Osterholz-Scharmbeck –у, где су заједно са вршњацима из Немачке, Италије, Хрватске, Грчке, Шпаније и са Kипра савладали вештине прављења лутака и луткарских представа. Они су овог пута своје вештине које су научили у Немачкој пренели вршњацима на радионицама, а резултат свих тих обука су четири мање представе и нараторског дела који их повезује.

Пројекат “Иза завесе”, представља наставак већ устаљене праксе да се млади  волонтери едукују, да кроз игру са луткама, малишанима преносе хумане вредности кроз лутка театар под називом “Сарин и Тесин лутка театар Црвеног крста.“


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *