14 May

Сарадња у знаку пријатељства

Црвени крст Крагујевaц је имао задовољство да угости и упoзна са својим радом и мисијом, Мариу Диеполд и Каролину Фрасе, запослене у локалној самопурави Инглоштада у сектору који се бави избеглим лицима Инголштада, које су посетиле Крагујевац, захваљујући дугогодишњој сарадњи ова два града.

Након разговора са сарадницима о активностима које Црвени крст реализује, гошће су имале  прилику и да се у неке од њих директно укључе.

Прво су имале прилику да виде обуку за пружање прве помоћи, где је инструкторка на енглеском језику, лако објаснила могуће повреде и начин да се оне брзо и лако санирају.

У Кутку за квалитетније старење су са одушевљењем радиле вежбе разгибавања, а затим су разговарале са члановима Кутка, са којима су поделиле своја искуства и идеје. Ведар дух старијих волонтера, мотивисаност да сваког дана науче нешто ново и жеља да увек помогну другима, оставио је јак утисак на њих.

Ово једнодневно дружење завршено је присуством додели награда у Скупштини града, поводом конкурса „Причајмо о здрављу“ уз обећање да ће своје личне утиске о посети написати са великим задовољством.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *