14 Nov

Савремени изазови МХП

Секретар Црвеног крста Крагујевац, Невенка Богдановић је присуствовала трибини „Међународно хуманитарно право – Савремени изазови“, коју је организовао Црвени крст Србије 14. новембра 2019. године.

Захваљујући дугогодишњој сарадњи Црвеног крста и Првног факултета из Крагујевац, на дводневном семинару, чији је део била трибина, присутвовала су два студента Правног факултета из Крагујевца, Катарина Петковић и Ђорђе Лакићевић, где су имали прилику да се ближе упознају са активностима Црвеног крста Србије, Међународног комитета Црвеног крста, размене идеје и искуства са стручњацима у области међународног хуманитарног права и официрима Војске Србије

Они су поред судената Правног факултета Универзитета у Новом Саду, Војне академије Универзитета Одбране, Правног факултета за привреду и правосуђе у Новом Саду, Факултета за пословне студије и право у Београду, Факултета безбедности, Правног факултета Универзитета у Нишу, Факултета политичких наука Универзитета у Београду, Државног универзитета у Новом Пазару, волонтера и сарадника Црвениг крста Србије активно учествовали, постављали питања и размењивали идеје и ставове са панелистима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *