30 Nov

Саветовалиште за неформалне неговатеље

У новембру је завршен пројекат, „Саветовалиште за неформалне неговатеље зависних особа за прерасподелу неплаћеног рада“ који Црвени крст Крагујевац реализовао у сарадњи са удружењем снага пријатељства – Amity из Београда и  Ларис из Чачка, у оквиру пројекта “Родно одговорно управљање – Препарасподела неплаћеног рада”, који спроводи Агенција за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), уз подршку Владе Уједињеног Kраљевства и Британске амбасаде.

Током трајања овог пројекта услуге Саветовалишта је користила укупно 131 особа, неке од њих само присуством на састанцима Саветовалишта, док је већина њих користила индивидуалне посете стручњакињама које су радиле у Саветовалишту.

У просторијама Црвеног крста Крагуејвац, релизовано је 19 радионица, на којима су заинтересовани неговатељи, слушали предавања стручњака из различитих области, након предавања вођени су разговори где су неговатељи међусобно размењивали искуства, што им је, како су истакли, много значило. Али , за сва питања која су заборавили да поставе, или су их се накнадно сетили, могли су да контактирају Црвени крст или поменуте стручњаке.

Након завршеног пројекта направљени су и видео прилози о корисницима Саветовалишта из Крагујевца, Чачка и Београда, у којима су своју причу поделила са осталим, три неформална неговатеља из Крагујевца.

Црвени крст Крагујевца ће настојати да настави рад Саветовалишта и у наредној години.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *