24 Feb

Резултати Саветовалишта за неформалне неговатеље зависних особа, представљени су на завршној конференцији „Родно одговорно управљање – Прерасподела неплаћеног рада“

Поводом завршетка реализације Пројекта “Родно одговорно управљање – Прерасподела неплаћеног рада, који је у 2020. години спроводила Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women),  у сарадњи са Kоординационим телом за родну равноправност, а уз подршку Владе Уједињеног Kраљевства и Британске амбасаде у Београду, у оквиру коjег је реализовали пројекат “Развој Саветовалишта за неформалне неговатеље зависних особа и промоција прерасподеле неплаћеног рада”, одржан је завршни догађај у Палати Србија, 24. фебруара 2021.

На овом скупу, су учествовали сви актери пројекта и представници ОЦД, партнера UN Women на реализацији Пројекта.  Том приликом секретар Црвеног крста Крагујевац, Невенка Богдановић је, поред Надежде Сатарић и Јелене Kонстантиновић, из удружења „Снага пријатељства“ – Amity, Љиљанe Петровић из Лариса, и Александрe Јовановић из Српског удружења за Алцхајмерову болест, које су  кључне актерке пројекта “Развој Саветовалишта за неформалне неговатеље зависних особа и промоција прерасподеле неплаћеног рада”, имала своје излагање на догађају.

Током пројекта, који је трајао 9 месеци, повећана је видљивост неплаћеног неговатељског рада, и видљивост изазова са којима се суочавају породице оболелих од деменције и тиме је указано колики терет тог рада лежи на женама и колико је неопходна помоћ друштва и државе.

Улажу се велики напори да се овај пројекат настави, како би све ово што је постигнуто могло да заживи у пуној мери и да се реплицирају услуге и у другим заједницама.


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *