02 Oct

Реализована 31. хуманитарно-рекреативна акција „За срећније детињство“

Црвени крст Крагујевца је 2.октобра ове године реализовао 31. хуманитарно-рекреативну акцију „За срећније детињство“, у оквиру одржавања Четвртог крагујевачког полумаратона.

Генерални покровитељ акције је био Град Крагујевац, а пријатељи акције били  су: организатори Крагујевачког полумаратона, компанија „Хемофарм“, Фото Сони, Завод за стоматологију и Медицински факултет.

tzsd2016-2 tzsd2016-3 tzsd2016-4

 

 

 

 

 

Циљ акције је био да се продајом учесничких бројева и прикупљањем средстава од донатора, направи хуманитарни  фонд за помоћ болесној и сиромашној деци и младима Крагујевца, до следећег октобра.

Средства прикупљена у овој акцији прошле године утрошена су за: набавку лекова, помагала и пелена, за превоз хронично и тешко оболеле деце до здравствених установа, плаћање ексурзија и месечних карата за превоз сиромашној деци, набавку књига, школског прибора, гардеробе и хигијенских средстава за децу и младе из сиромашних породица, слање и опремање деце за боравак на планини и мору (62 деце), реализацију здравствено-васпитних програма са децом из маргинализованих група.

tzsd2016-5 tzsd2016-6Поред трке, као облика надметања и начина исказивања солидарност, са циљем промоције здравог начина живљења и бављења спортом, деца Крагујевца су уживала и у бројним забавним и корисним садржајима попут:

  • прегледа зубића и саветовања родитеља
  • такмичења предшколаца у трчању и вожњи бицикала,
  • осликавању лица,
  • бојењу бојанки,
  • гађању пикада,
  • трци у џаковима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *