24 Apr

Размена искустава са колегама из Аустријског Црвеног крста

Црвени крст Крагујевца је, као један од водећих организација Црвеног крста у добровољном давалаштву крви, укључен у пројекат „3К живота“, који  реализује Црвени крст Србије уз подршку Аустријског Црвеног крста.

 Једна од активности у оквиру наведеног пројекта је размена искуства са колегама из Црвеног крста Аутрије, а прилика је била радионица под називом “Мотивација грађана за добровољно давање крви”, одржана 24. априла у Београду.

Том приликом је, поред презентације резултата истраживања у ДДК које је спроведено 2017. године о мотивима доборовољних даваоца крви, коју је изнела Марија Чукић и презентације истраживања о алтруизму грађана Србије, коју је представио др Веселин Митровић са Филозофског факултета, о менаџменту у давалаштву крви и мотивацији грађана за добровољно давање крви из свог искуства говорио шеф одељења за менаџемент у давалаштву крви Аустријског Црвеног крста,  господин Ларс Еберхарт.

Његова искуства, методе и препоруке за бољу мотивацију грађана за добровољно давалаштво крви су биле изузетно значајне, па су секретар крагујевачког Црвеног крста и стручни сарадник за ову област, које су присуствовале радионици, искористиле прилику за своје искуство обогате, унапред знање и добију одговоре на своја питања.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *