20 Aug

Развој спасилаштва на води

Црвени крст Србије је, у периоду од 11. до 20. августа, у Митровом пољу,  реализовао камп спасилаштва на води, на коме је учествовала и успешно завршила обуку, волонтерка Црвеног крста Крагујевац Ива Пешић, стекавши звање спасиоца на води.

Ива је имала задатак да пре одласка на камп испуни пливачке норме и похађа онлајн предавања о првој помоћи и спасилаштву. Своје знање Ива је имала прилику да примени убрзо након обуке, у обезбеђивању Светског првенства у веслању, у Београду.

У оквиру овог кампа, реализован је и караван спасилаштва на води , на којем су волонтери били у прилици да увежбавају такмичарске дисциплине и да се припремају за Национално отворено првенство у Life saving-u које ће се одржати 25. септембра на Ади Циганилији. Заједно са Ивом Пешић, на овом каравану је учествовало још пет представника Црвеног крста Крагујевац: Ива Ристовић, Лазар Клачар, Миона Драгутиновић, Каја Живадиновић и Мина Тешић. Млади волонтери су на овом, и на још једном каравану одржаном у Сремској Митровици 17. септембра,  имали прилике да се опробају у многим дисциплинама: бацање ужета, трка заставица, трчи – пливај – трчи, трка спасавања тубом, и да се припреме за предстојеће такмичење.

Учешћем у овим активностима, Црвени крст Крагујевац настоји да унапреди свој рад из области спасилаштва на води.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *