27 Feb

Развој саветовалишта за неформалне неговатеље особа које пате од деменције

У просторијама Црвеног крста Крагујевац, у четвртак, 27. фебруара, одржана је панел дискусија „РАЗВОЈ САВЕТОВАЛИШТА ЗА НЕФОРМАЛНЕ НЕГОВАТЕЉЕ ОСОБА КОЈЕ ПАТЕ ОД ДЕМЕНЦИЈЕ“ на којој су учествовали стручњаци који раде на превенцији и заштити старијих особа, а долазе из локалне самоуправе, јавних установа социјалне и здравствене заштите и организација цивилног друштва из града Крагујевца.

На крају панел дискусије одржана је и конференција за медије, где су представљене препоруке, смернице и закључци, са панел дискусије о проблемима и изазовима у нези и збрињавању особа које болују од деменције, а са којима се суочавају њихове породице, установе и локална заједница и како их ублажити.

Планирано је да се у Крагујевцу пилотира нова услуга из области социјалне заштите – Саветовалиште за неформалне неговатеље, да се иницира сарадња свих актера на том задатку и формирају коалиције за заговарање за прерасподелу неплаћеног неговатељског рада.

Ова активност је део Пројекта: „Развој саветовалишта за неформалне неговатеље зависних особа и промоција прерасподеле неплаћеног рада“ који реализује Amity из Београда у партнерству са Црвеним крстом Крагујевац и Удружењем грађана Ларис из Чачка, а у оквиру пројекта „Родно одговорно управљање – Прерасподела неплаћеног рада“, који спроводи Агенција за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), уз финансијску подршку Велике Британије и Британске Амбасаде.


 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *