15 May

Радни викенд на селу

Црвени крст Крагујевац је са 60 волонтера Народне банке Србије из Београда и Крагујевца у суботу 14. маја организовао “радни викенд на селу” у Цветојевцу. Представници месне заједнице, свештеник, чланови “Кутка за квалитетније старење”, учитељица и 35 ђака су приредили добродошлицу овом хуманом каравану, који је дошао у ово лепо и перспективно село да поклони своју енергију, знање и умеће.

Циљ ове целодневне акције било је уређење најважнијег простора у селу, између цркве, Дома и школе, коме су ови волонтери дали потпуно нов изглед:

–          покосили су преко 10 ари дворишта,

–          искрчили жбуње и коров,

–          офарбали клацкалице и љуљашке,

–          уредили и офарбали простор око “записа” и споменика,

–          очистили, орибали и окречили просторије Дома које су у функцији.

Њима су се придружили мештани и мушки чланови “Кутка”, док су чланице “Кутка” свим заинтересованим мештанима и волонтерима мерили притисак и ниво шећера у крви.

Након напорног дана на заједничком ручку су се дружили и размењивали искуства, док их је један члан “Кутка” увесељавао звуцима фруле.

На растанку било је обећања да ће опет доћи и наставити дружење и сарадњу.

Након завршене евалуације волонтерске акције коју су запослени НБС реализовали 14. маја користим прилику да Вам се захвалим на сарадњи и адеквантом одабиру места – основне школе „19. октобар“ као и школског и црквеног окружења у селу Цветојевац, које је заиста било запуштено.

Резултати евалуације указују да је:

– 86% од укупно 36 учесника евалуације оценило ову волонтерску акцију највишом оценом;

– 94% испитаника сматра да је организација била на високом нивоу;

– 100% учесника сматра да је одабир места акције био одговарајући;

– 100% учесника би овакву врсту активности препоручило и другим колегама и изразило спремност за учешће у будућим волонтерским акцијама.

Драго нам је што је реализацијом волонтерске акције остварен примарни циљ волонтерске активности и да ће се, након акције, стећи адекватни услови за враћање младог становништава у село кроз програме Црвеног крста којим се шире културолошки садржаји намењени деци, младима и старијим суграђанима. Волонтери НБС су својим залагањем оплеменили простор око школе и цркве како би се реализовали социјални садржаји, културна и спортска дешавања.

Такођер нам је драго што су запослени НБС показали заједништво на делу и на тај начин дали још један пример друштвено одговорног доприноса заједници, што несумњиво доноси неизмерно задовољство и пружаоцима и примаоцима помоћи.

Срдачно,

Tимеа Сомер, саветник за интерну комуникацију и друштвену одговорност

НАРОДНА БАНКА СРБИЈЕ

RvNS-24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *