07 May

Радио телевизија Крагујевац и крагујевачки Црвени крст заједно о Недељи Црвеног крста

Поводом „Недеље Црвеног крста“, секретар Невенка Богдановић је гостовала у емисији „Мозаик“ Телевизије Крагујевац, 7. маја, и том приликом је обавестила суграђане о активностима које Црвени крст Крагујевца планира да реализује у „Недељи Црвеног крста“.

Најавила је постављање заставе у дворишту Црвеног крста и на Дому Црвеног крста у улици Војводе Путника, заставице на службеним возилима, као и постере о одржавању акције добровољног давања крви 11. маја, у аутобусима градског превоза.

Такође, посету запослених и волонтера гроба др Десанке Бранковић Милосављевић, изузетне хуманисткиње која је крагујевачком Црвеном крсту донирала кућу у улици Војводе Путника, за спровођење активности  Црвеног крста.

 Недеља Црвеног крста започеће свечаним обележавањем 35-годишњице постојања и рада Омладинске теренске јединице „Др Елизабет Рос“, 8. маја, и биће настављена бројним активностима и акцијом давања крви, 11. маја, поводом Националног дана добровољних даваоца крви.

Невенка Богдановић је, такође, упознала јавност са осталим активностима током „Недеље“, као што су: свечана додела признања учесницима конкурса „Причајмо о здрављу“, „Хуманизам у дечјем стваралаштву“, свечана седница Управног, Надзорног одбора и Комисије за организацију и развој на којој  ће бити додељено највише признање – Медаља Црвеног крста Србије, др Љубиши Милојевићу, као и остала  признања – Златни и Сребрни знак и Захвалнице Црвеног крста Србије, волонтерима и сарадницима Црвеног крста Крагујевца. Секретар је такође поменула активности намењене корисиницима Програма „Народна кухиња“, као и „Кутка за квалитетније старење“, којима ће бити додељене награде поводом конкурса на тему „Али и то ће проћи“.

У сарадњи са Министарством за рад и социјална питања, све бебе рођене у Недељи Црвеног крста примиће поклон честитку.

Секретар је најавила још низ догађаја и манифестација. Крагујевачки Црвени крст има 461 волонтера и велики број пријатеља  који су притекли у помоћ нарочито током пандемије.

На крају интервјуа Невенка Богдановић се захвалила свим члановима, волонтерима, сарадницима, донаторима као и лицима која желе да остану анонимна, даривајући прилоге за суграђане којима је  њихова помоћ најпотребнија.

У договору са директорима локалних телевизија, 8. маја, водитељи ових телевизија носили су знак Црвеног крста, у циљу што боље видљивости организације, информисали јавност о оснивачу Црвеног крста Анри Динану и истовремено честитали празник  свим волонтерима, добровољним даваоцима крви, члановима, донаторима и свим људима који на било који начин пружају подршку хуманитарном деловању крагујевачког Црвеног крста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *