22 Apr

Радионица хуманитарне фотографије у ванредним ситуацијама

У периоду од 19-22. априла 2018. године у организацији Црвеног крста Ниш у одмаралишту Гај у Дивљани реализована је тродневна  Међународна школа за хуманитарну фотографију, која је јединствен и иновативан пројекат и има за циљ обучавање непрофитних волонтера и особља да користе фотографију као ефикасно средство комуникације на хуманитарном пољу.

Предавач на семинару био је сиријски фотограф Ибрахим Мала, који је обављао хуманитарне задатке у мисијама Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца и Међународног комитета Црвеног крста, добитник седам међународних награда за фотографије, као и аутор бројних фотографских изложби у Дамаску, Мадриду, Лондону, Паризу, Женеви, Кини, Немачкој, Шкотској, Сиднеју, Москви, Норвешкој, Хрватској, Босни и Италији

Поред учесника из Гане, Италије, Туниса, Македоније, Босне, Србије (Београд, Параћин), овај семинар похађао је и један представник Црвеног крста Крагујевац.

Учесници семинара су том приликом обрадили низ тема, као што су: избор лица и ситуација за снимање, како поштовати достојанство корисника, самозаштиту и фотографије које треба избегавати, како укључити лого удружења и оператера да покажу важност свог посла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *