13 Apr

Промоција биографија Анри Динана и Густава Мојниеа

У организацији Црвеног крста Крагујевац, у сали Скупштине града 13. априла, одржана је промоција биографије оснивача Црвеног крста Анри Динана и Густава Мојниеа, којој су присуствовали бројни гости из земље и региона. Превод енглеског и француског издања Црвени крст Kрагујевца је припремио  у сарадњи са Црвеним крстом Охрид.

На промоцији су о животу и раду двојице великана, њиховим делима и значају за човечанство говорили аутори биографија Роже Дуран, историчар и председник и оснивач Удружења „Анри Динан“  и Франсоа Буњон, доктор политичких наука и дугогодишњи члан Међународног комитета Црвеног крста.

Поред аутора биографија присутнима су се обратили и др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту, Сашо Точков, председник Црвеног крста Охрид и Невенка Богдановић, секретар Црвеног крста Крагујевац, која је том приликом изјавила:

Биографије су кратке и на веома директан начин представљују најважније карактеристике и фазе у животу и раду двојице великана. Kада прочитате ове две биографије препознаћете да у свакоме од нас за тренутак постоји понекад Динан а понекад Мојние.

Пре промоције, госте Црвеног крста, ауторе  представљених биографија, Рожеа Дурана и Франсоа Буњона, Сашу Точкова као и Невенку Богдановић, примио је градоначелник Крагујевца Радомир Николић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *