28 Jun

Пријем првака у подмладак Црвеног крста

Традиционална активност „Пријем првака у подмладак Црвеног крста“ ове године је реализована у измењеним околностима. Како због пандемије вируса COVID-19 свечани пријем није могао да се одржи, уз прикладан програм који Црвени крст Крагујевац припрема сваке године, првацима су чланске карте свечано уручили њихови учитељи заједно са ђачким књижицама 28. јуна и на тај начин су симболично примљени у Подмладак Црвеног крста.

Поред уручивања чланских карти, новим црвенокрсташима је прочитано и писмо Црвеног крста Крагујевац, где су позвани да погледају филм „Помоћко“, који говори о принципима Црвеног крста (који је за ту прилику постављен на сајт Црвеног крста Крагујевац) и да са својим радовима о Црвеном крсту и Помоћку могу учествовати на конкурсу који траје до септембра 2020.

Писмо за прваке

Драги наши најмлађи чланови, честитамо вам завршетак првог разреда и поклањамо вам чланску карту која вам важи до септембра 2020 године. Ви сте најмлађи хуманисти нашег града.

Хумано дело је када некоме помогнемо.

Чланови Црвеног крста помажу деци и људима у невољи и сиромаштву. Будите поносни јер сте чланови најстарије хуманитарне организације у којој су добри људи из целог света.

Сваки црвенокрсташ пре свега чува свој живот и здравље и залаже се за разумевање, пријатељство, другарство, бригу о старијима и мир међу свим народима.

Kада се поново видите са својом учитељицом-учитељем,они ће вам прочитати причу о једном човеку и једној идеји.

А ви погледајте  наш цртани филм о 7 принципа који су вам написани на чланској карти, по коме сваки члан Црвеног крста ради.

Филм се налази на почетној страни веб странице Црвеног крста Kрагујевац, кликните на „play“   и уживајте у авантурама “Помоћка”.

Ако будете имали жеље, воље и времена можете нацртати цртеж, написати причу или песму о Помоћку или о Црвеном крсту.

Kонкурс траје до септембра 2020, када ћемо најбоље радове објавити и наградити.

Уживајте и стварајте на распусту, будите хумани.

Воли вас увек ваш пријатељ

 Црвени крст Kрагујевац

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *